Nieuwenhuijse Groep neemt Volvo-dealer Harrie Arendsen over

Wij, als de Nieuwenhuijse Groep, kunnen met trots aankondigen dat wij per 1 januari 2024 de overname van Volvo Dealer Harrie Arendsen succesvol hebben afgerond. Met deze strategische zet breidt de Nieuwenhuijse Groep uit naar negen vestigingen en verdubbelen wij onze activiteiten op het gebied van Volvo.

3 januari 2023

Leestijd: 3 minuten

Sinds 1968 is Harrie Arendsen een gewaardeerde Volvo-dealer met vestigingen in Almelo, Hengelo, Doetinchem en Zevenaar. Het bedrijf telt 130 medewerkers, die allen meegaan in de overname.

“Dit stelt ons in staat om ook naar de toekomst toe een relevante speler te blijven” zegt commercieel directeur Frank Moormann. De groei in termen van vestigingen en activiteiten onderstreept de ambitie van het bedrijf om haar klanten een breed scala aan hoogwaardige diensten te blijven bieden.

De bedrijfsactiviteiten van de overgenomen Volvo-dealer zullen worden voortgezet onder de vertrouwde naam Harrie Arendsen. Technisch directeur Jelle Nijman benadrukt: “Wij hechten waarde aan de goede naam die door de jaren heen is opgebouwd, daarnaast past dit familiebedrijf helemaal bij het DNA van onze bedrijven.”

Frank Arendsen zegt: “Met Volvo Nieuwenhuijse als nieuwe eigenaar van Harrie Arendsen, gaat het bedrijf een mooie toekomst tegemoet. De verkoop van het Volvo familiebedrijf is een strategische beslissing die past bij onze langetermijnvisie. We zijn ervan overtuigd dat deze overdracht van eigendom zal resulteren in nieuwe mogelijkheden voor zowel Harrie Arendsen als Nieuwenhuijse. We willen onze oprechte dank betuigen aan het toegewijde personeel, onze klanten en Volvo Cars Nederland voor hun jarenlange steun.”

Met deze overname kijkt de Nieuwenhuijse Groep vol vertrouwen naar de toekomst. De Nieuwenhuijse Groep met Volvo vestigingen in Apeldoorn, Zwolle, Meppel, Zutphen en Raalte is ook eigenaar van MAX’S Mobility, Heritage Customs en fietsspeciaalzaak Stappenbelt Specialized Concept Store. De vestigingen Almelo Doetinchem, Hengelo en Zevenaar worden daar nu aan toegevoegd.