Volvo ombouwen tot grijs kenteken

Een Volvo rijden met grijs kenteken betekent belastingvoordeel. Combineer de luxe en comfort van een Volvo met het rijden van een bestelwagen. Waar moet je Volvo aan voldoen en kunnen wij de Volvo ombouwen of op grijs kenteken leveren? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Neem contact op
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ONDERDELENLEVENSLANGE GARANTIE OP ONDERDELEN
  • HAAL- EN BRENGSERVICEHAAL- EN BRENGSERVICE
  • DEALER ONDERHOUDENDEALER ONDERHOUDEN
  • 1 JAAR GRATIS VOLVO ASSISTANCE1 JAAR GRATIS VOLVO ASSISTANCE

Wat is een grijs kenteken

Een grijs kenteken doet vermoeden dat je de auto kan herkennen aan de kleur van het kenteken, maar dat is niet het geval. In de meeste gevallen gaat het om bestelwagens of auto’s met een open laadbak. Het kenteken begint tegenwoordig vaak met de “V”, maar de kleur van het kenteken is dus gewoon geel. Een Volvo op grijs kenteken biedt belastingvoordeel. Zo krijg je korting op de motorrijtuigen belasting en bij het kopen van de auto betaalt je geen Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen (BPM). Het voordeel kan al snel oplopen tot € 20.000,-.

Waar moet de Volvo aan voldoen?

Een van de grootste verschillen, is dat jouw Volvo ingericht moet zijn voor goederenvervoer. Dit betekent dat:

  • De auto een vaste, vlakke laadvloer moet hebben
  • De achterbanken verwijdert moeten zijn
  • Zijruiten van dichte panelen of van raamblindering voorzien moeten zijn
  • Afscheiding tussen laadruimte en personencompartiment
Neem contact met ons op

Ombouwen of op grijs leveren

In sommige gevallen kan het financieel interessant zijn om een jonge auto, bij import, om te bouwen naar een grijs kenteken. De kosten die hiervoor nodig zijn, verschillen per auto en wat er aan moet gebeuren. Het ombouwen naar grijs kenteken kan al vanaf € 4.000,- ex. btw. Uiteraard moet het fiscaal voordeel wel opwegen tegen de kosten van het ombouwen van de auto.  We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, dan kunnen wij deze natuurlijk ook meteen met grijs kenteken leveren. Neem gerust contact op met een van onze vestigingen voor meer informatie.

Meer informatie
XC90 Grijs kenteken