Automaat spoelen: schokvrije overgang

Een automaat die slecht schakelt, hapert, slip of bonkt? Met powerflushen is dit niet alleen te voorkomen, maar ook vaak op te lossen. Genieten van het comfort van een automaat lukt niet wanneer die slecht schakelt of andere kuren vertoont. Een soepele overgang tussen versnellingen en een schokvrije ervaring is dan ook een vereiste van een automaat. Met een zogeheten Powerflush wordt de automatische versnellingsbak doorgespoeld. Hiervoor gebruiken we speciaal apparatuur. Voor een goede werking van de automaat en om vroegtijdig slijtage te voorkomen, raden wij elke 150.000 kilometer de automatische versnellingsbak te Powerflushen.

Plan automaat spoelen
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ONDERDELENLEVENSLANGE GARANTIE OP ONDERDELEN
  • HAAL- EN BRENGSERVICEHAAL- EN BRENGSERVICE
  • DEALER ONDERHOUDENDEALER ONDERHOUDEN
  • 1 JAAR GRATIS VOLVO ASSISTANCE1 JAAR GRATIS VOLVO ASSISTANCE

Waarom een Powerflush?

Een veelvoorkomende vraag over het spoelen van de automatische versnellingsbak is waarom de olie niet alleen ververst kan worden. Een vraag die zich gemakkelijk laat beantwoorden: Met het verversen van de olie wordt alleen de olie in de carterpan vervangen. Afhankelijk van uw Volvo is dit 1 á 2 liter. In de gehele automaat zit gemiddeld zo’n 7 liter. Alleen het verversen van de olie is een tijdelijke oplossing en verwijdert lang niet al het vuil. Met een Powerflush wordt onder hoge druk de gehele versnellingsbak gespoeld. De koeler, leidingen, warmte wisselaar en koppelomvormer worden zo gereinigd. De koppelomvormer is doorgaans een van de onderdelen waarin het meeste vuil zit.

Wij adviseren daarom om de automatische versnellingsbak iedere 150.000 kilometer te spoelen. Dit verlengt niet alleen uw rijcomfort, maar ook de levensduur van uw Volvo.

Plan automaat spoelen
Automaat pook