Airco-onderhoud: houd je hoofd koel

Tijdens de warme zomerse dagen maken we volop gebruik van de airco. De verkoeling zorgt ervoor dat we fris en comfortabel achter het stuur zitten. Maar ook in de winter komt de airco van pas. De binnenkomende lucht wordt door de airco gedroogd en helpt hiermee de voorruit te ontwasemen. Door het aircosysteem jaarlijks te laten controleren weet u zeker dat alles goed werkt.

Plan airco-onderhoud
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ONDERDELENLEVENSLANGE GARANTIE OP ONDERDELEN
  • HAAL- EN BRENGSERVICEHAAL- EN BRENGSERVICE
  • DEALER ONDERHOUDENDEALER ONDERHOUDEN
  • 1 JAAR GRATIS VOLVO ASSISTANCE1 JAAR GRATIS VOLVO ASSISTANCE

Controle van je airco

Door de werking van het aircosysteem verdampt er jaarlijks zo’n 10% aan koudemiddel. Dit middel zorgt naast de koeling ook voor de smering van het aircosysteem. Zonder koudemiddel gaat het aircosysteem kapot, vandaar is deskundige controle én onderhoud zo van belang. Bij Nieuwenhuijse controleren we de airco gratis bij de zomer- en wintercheck.

Met de aircocheck controleren we de werking van de airco en meten we de uitstroom temperatuur. Onze monteurs bekijken of er een onderhoudsbeurt aan het aircosysteem nodig is. Met een onderhoudsbeurt wordt het systeem afgevuld met het juiste koudemiddel en gecontroleerd op lekkage. Voordat we een onderhoudsbeurt uitvoeren overleggen we natuurlijk altijd eerst over de werkzaamheden en de daarbij behorende kosten.

Plan je airco-onderhoud

Gratis geurbehandeling

Het is een probleem wat wel vaker voorkomt bij een airco: een muffe geur. Dit heeft te maken met bacteriën en schimmels die in het systeem ontstaan. Met een geurbehandeling wordt het systeem gereinigd en ruikt de airco weer fris. De geurbehandeling is bij ons volledig gratis in combinatie met een onderhoudsbeurt van de airco.

Onderhoud en afvullen airco met R134A gas + geurbehandeling = € 139,- Onderhoud en afvullen airco met R1234YF* gas + geurbehandeling = € 189,- *R134YF-gas wordt toegepast in nieuwe Volvomodellen vanaf 2016