Op zoek naar een klassieke Volvo?

Net zoals jou zijn wij liefhebber van elke Volvo en kun je ook bij ons terecht wanneer je een youngtimer of oldtimer zoekt. Mocht het zo zijn dat de Volvo die je zoekt niet tussen onze voorraad staat, dan gaan wij graag voor je op zoek naar de juiste.

Bekijk aanbod

Alles op een rijtje

Wat is een oldtimer?

Een oldtimer is eigenlijk niets meer dan een auto die op 1 januari van het lopende jaar, 40 jaar of ouder is. Is dit het geval en is er echt sprake van een oldtimer, dan hoeft er geen wegenbelasting betaald te worden. Wanneer de auto tussen de 32 en 40 jaar zit, dan komt die in aanmerking voor het kwarttarief. In dat geval hoeft er maar een kwart van de wegenbelasting die je per jaar zou betalen voor een benzineauto met hetzelfde gewicht. Hier zit een maximum aan van € 127,- euro per jaar.

Wat is een youngtimer?

We spreken van een youngtimer bij personenauto’s van 15 jaar of ouder. Dit geldt ook voor auto’s die uit het buitenland komen en geïmporteerd worden. De eerste tenaamstelling in het land van herkomst is in dat geval bepalend. Ten opzichte van een oldtimer heeft een youngtimer geen wegenbelastingvoordeel. Een youngtimer is vaak voor ondernemers interessant, want de bijtelling voor de inkomstenbelasting bedraagt 35% over de werkelijke waarde van de auto. Doordat de dagwaarde elk jaar minder wordt, daalt de bijtelling ook ieder jaar.

Youngtimer rekenvoorbeeld

Om een idee te krijgen van de bijtelling maken we een proefberekening. Stel je wilt gaan rijden in een Volvo van 15 jaar oud waarvan de waarde € 10.000,- is. Jouw bruto bijtelling wordt dan: € 10.000 x 35% = € 3.500 per jaar. In dit geval rekenen we met een belastingschijf van 37.35% waardoor het jaarbedrag uitkomt op € 3.500 x 37.35% = € 1.307.25. netto bijtelling. Omgerekend naar een maandbedrag, betaal je per maand € 108,94. Over dit bedrag mag je dan nog de brandstof- en onderhoudskosten, wegenbelasting en de verzekering in aftrek brengen.

Young- en oldtimer onderhoud op maat

Wij vinden dat elke Volvo het beste onderhoud verdient. Net zoals een nieuwe auto heeft een auto op leeftijd ook onderhoud nodig. De jaarbeurt is speciaal ontwikkeld voor alle Volvo’s die ouder zijn dan 6 jaar en niet veel kilometers maken.

Lees meer

Bekijk ons aanbod

Al meer dan 60 jaar bouwt Volvo estates die naadloos in jouw leven passen. De Volvo V60 is hier geen uitzondering op. Het onmiskenbare Scandinavische design springt meteen in het oog. De krachtige belijning, de kenmerkende Thor’s Hammer led-koplampen en de robuuste grille maken het een echte Volvo.

Lees meer