Volvo Nieuwenhuijse Apeldoorn: (055) 206 11 00
Volvo Nieuwenhuijse Deventer: (0570) 63 03 49
Nieuwenhuijse Heerde: (0578) 69 17 24
Volvo Nieuwenhuijse Meppel: (0522) 23 74 37
Volvo Nieuwenhuijse Raalte: (0572) 35 85 58
Volvo Nieuwenhuijse Zutphen: (0575) 52 72 22
Volvo Nieuwenhuijse Zwolle: (038) 455 88 88
Sluiten
Volvo Nieuwenhuijse ZoekenVolvo Nieuwenhuijse Zoeken
Volvo Nieuwenhuijse RoutebeschrijvingVolvo Nieuwenhuijse Routebeschrijving
Volvo Nieuwenhuijse Zoeken

Volvo XC40 Recharge P8

 

100% elektrisch, maar typisch Volvo

De allereerste volledig elektrische Volvo betekent de afwezigheid van de traditionele verbrandingsmotor. Maar betekent – in lijn met de traditie bij Volvo – ook weer een van de allerveiligste auto’s op de markt.

 

““Ongeacht de krachtbron – een elektromotor of een verbrandingsmotor – moet een Volvo veilig zijn”, zegt Malin Ekholm, hoofd van de veiligheidsafdeling van Volvo Cars. “De volledig elektrische XC40 is een van de veiligste modellen die we ooit hebben gemaakt.

 

Bekijk het actuele aanbod

Compleet nieuwe voorzijde

De afwezigheid van een verbrandingsmotor betekende voor de veiligheidsingenieurs van Volvo nieuwe en mooie uitdagingen. Uitgaan van de uitstekende veiligheidsvoorzieningen van de reguliere XC40, is de structuur van de voorzijde compleet opnieuw ontworpen en versterkt. Dit was nodig door de afwezigheid van de verbrandingsmotor in de neus. “De veiligheidsprincipes zijn voor dit model hetzelfde als voor elke andere Volvo. Ook de elektrische XC40 is ontworpen om de mensen die ermee reizen, veiligheid en bescherming te bieden”, zegt Malin Ekholm.

 

Unieke veiligheidsstructuur

Om de inzittende te beschermen en het accupakket intact te houden, in het geval van een aanrijding, heeft Volvo een nieuwe unieke veiligheidsstructuur ontwikkeld. Zo zijn de accu’ s ondergebracht in een veiligheidskooi (opgebouwd uit geëxtrudeerd aluminium) die in het midden van de carrosseriestructuur geïntegreerd is. Met als resultaat: een ingebouwde kreukelzone rondom het accupakket.

 

Verlaagd zwaartepunt

De plaatsing van het accupakket in de vloer heeft als belangrijk bijkomend voordeel dat die het zwaartepunt van de auto verlaagt. Wat het een verlaagt, verhoogt het ander. En dat is in dit geval de stabiliteit, wat weer resulteert in een verkleint risico op het omslaan.

 

Achterzijde ook versterkt

De elektrische XC40 kent niet alleen een versterkte carrosseriestructuur aan de voorzijde, maar ook aan de achterzijde, waar de elektrische aandrijflijn in de carrosseriestructuur is geïntegreerd. In het geval van een aanrijding worden de optredende botskrachten beter verdeeld en weggeleid van de cabine. Daardoor wordt de belasting van de inzittenden tijdens een ongeval beperkt.

 

Nieuwe veiligheidstechnologie

Naast de carrosserie kent de XC40 op het gebied van actieve veiligheidssystemen ook nieuwe technologie. Dit is namelijk het eerste model van Volvo dat is uitgerust met een nieuw sensorplatform voor de ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) met software die is ontwikkeld door Zenuity, de joint venture van Volvo Cars en Veoneer, de Zweedse leverancier van mobiliteitstechnologie.

 

Het nieuwe ADAS-platform is een modern, schaalbaar en actief veiligheidssysteem dat een aantal radars, camera’s en ultrasonische sensoren bevat. Dankzij de schaalbaarheid kan het systeem eenvoudig verder worden ontwikkeld en dient het als basis voor toekomstige technologie voor autonoom rijden.

 

Introductie op 16 oktober 2019

Volvo Cars maakt in de komende weken meer details van de volledig elektrische XC40 bekend. De auto is op 16 oktober 2019 voor het eerst aan het publiek getoond.

 

Enkele facts:

  • - + 400 km (WLTP actieradius)
  • - 150 kwh DC laden
  • - 408PK / 650 Nm koppel
  • - 1 tot 100 km/h in 4,9 sec
  • - 1.500 kg trekgewicht
  • - Vierwielaandrijving (AWD)
  • - Android besturingssysteem

Volledig elektrisch.

Pure kracht.

Nieuwe opbergmogelijkheden.

WLTP gem. verbruik: 0 l/100 km, gem. CO2-uitstoot resp. 0 g/km

 

Contactgegevens