Volvo Polestar Engineered

Een Volvo die de naam Polestar Engineered draagt is er een die garant staat voor sportiviteit. De Volvo’s worden aangespoord door een krachtig T8 Twin Engine hybride aandrijfsysteem. De perfecte combinatie van een high performance benzinemotor en een krachtige elektromotor leveren samen 405 pk. Ondersteund met geoptimaliseerde motorsoftware zorgt het voor een ongekende respons. Voor extra controle, precisie en dynamiek rekent de Polestar Engineered uitvoering op performance chassis componenten van Öhlins, performance remmen van Brembo of van Akebono en een veerpootbrug (strut bar) voor nauwkeurige controle en besturing.

Polestar performance styling

Aan het uiterlijk is meteen af te lezen dat we te maken hebben met een Polestar Engineered. Kenmerkende designelementen zijn namelijk over de gehele auto terug te vinden, zowel in het in- als exterieur. Beginnend met een Polestar grille met Glossy Black omlijsting en voorzien van het Polestar logo. Een speciale voorbumper en Black Chrome gekleurde uitlaateindstukken zijn subtiele, maar onderscheidende veranderingen. De velgen die gesmeed zijn naar een uniek ontwerp accentueren het sportieve karakter en dragen bij aan een vermindering van het gewicht. Mocht dit nog niet voor genoeg sportiviteit zorgen, dan zijn daar altijd nog de goudkleurige remklauwen.

De kenmerkende goudkleur vinden we ook terug in het interieur, waarbij de veiligheidsgordels van Een sportief vierspaaks stuurwiel, met schakelpaddles, en de goudkleurige veiligheidsgordels zijn de kenmerkende stylingselementen van Polestar die we in het interieur aantreffen