Zes tips voor een zorgeloze vakantie

Je hebt het stuur in eigen handen. Of je nou kiest voor een vakantie in eigen land, het altijd zonnige zuiden, je opmaakt voor een roadtrip of nog helemaal geen plannen hebt, wij hebben dé tips voor jou. Ga goed voorbereid op reis en ontdek de prachtig routes die binnen- en buitenland te bieden hebben. Wat ga jij deze zomer doen?

18 juli 2022

Leestijd: 5 minuten

Tip 1: een goed begin is het halve werk

Voordat je je verbaast over de hoeveelheid bagage die dit jaar weer mee moet op vakantie, heb jij het halve werk er al opzitten. Je vertrekt goed voorbereid naar je vakantiebestemming met de gratis Nieuwenhuijse zomercheck. Een controle van maar liefst 20 onderdelen die essentieel zijn voor een zorgeloze vakantie. De banden, het oliepeil, de remmen en de accu zijn enkele voorbeelden van wat we controleren. We wassen je auto, vullen de ruitensproeiervloeistof nog even bij en dan is je auto klaar voor de vakantie.

Tip 2: neem mee die fiets

In Nederland weten we niet beter dan dat er geweldige fietsroutes zijn. De één is nog mooier dan de ander en de eigen fiets maakt de rit nog net dat beetje beter. Ga je op vakantie in of buiten Nederland en twijfel je of je de fietsen moet meenemen? Doen! Je ontdekt de omgeving op een hele andere manier en met onze fietsendragers neem je de fietsen hartstikke eenvoudig mee.

Tip 3: hou je hoofd koel

Een heerlijk verkoelend voetenbad gaat wat lastig in de auto, maar gelukkig is er de airco om het hoofd koel te houden. Al helemaal wanneer de auto even heeft staan bakken in de brandende zon. Jaarlijks verliest een airco zo’n 10% aan koudemiddel, dit middel is nodig voor de koeling en de smeering van het aircosysteem. Daarom controleren we gratis de werking van de airco en de uitstroom temperatuur bij de zomercheck. Als er een onderhoudsbeurt nodig is, controleren we het systeem allereerst op lekkage en vervolgens vullen we het koudemiddel bij. Afhankelijk van welk soort aircogas uw auto gebruikt is een onderhoudsbeurt € 139,- of € 179,-. Dit is inclusief een gratis geurbehandeling. Hiermee wordt het gehele systeem gereinigd en ruikt de airco weer fris.

Tip 4: wat te doen bij autopech

Je hoopt dat je er nooit mee te maken krijgt, maar autopech kan iedereen overkomen. Het is dan fijn om te weten dat alles goed voor je geregeld is. Volvo Assistance is dé pechhulp van Volvo en biedt in Europa 24/7 dekking. Van de woonplaats tot aan de camping ben je verzekerd van pechhulp. Wanneer je een nieuwe Volvo koopt krijg je automatisch 3 jaar lang gratis Volvo Assistance. Kom je met de jaarlijkse onderhoudsbeurt bij ons, dan verlengen we de pechhulp gratis met een jaar. Dit doen we ook wanneer je nog geen pechhulp service had. Wil je helemaal geen risico lopen wanneer je op vakantie gaat, breid dan Volvo Assistance uit met het Premium pakket voor € 45,- per jaar. We hebben op de Volvo Assistance pagina alle voordelen op een rijtje gezet of vraag één van onze collega’s op de vestiging naar de voordelen.

Tip 5: op het dak

Net wanneer er eigenlijk geen bagage meer bij kan en je alles in de kofferbak denkt te hebben, moeten de badmintonrackets, vliegers, voetbal, het schepnet en ook nog vakantieklassieker de jeu de boules set mee. Gelukkig heb je nog ruimte op het dak, want met een dakkoffer berg je je extra bagage veilig op en weet je zeker dat je niets hoeft achter te laten. Met keuze uit 320 of 430 liter extra opbergruimte gaan allee vakantieklassiekers mee. Neem contact op met de vestiging voor meer informatie over de verschillende dakkoffers.

Tip 6: plan de route

De elektrische rijders onder ons weten dit als geen ander: plan de route. Zo voorkom je niet alleen benarde situaties dat je met een lege accu (of in mindere mate met een lege tank) staat, maar je weet ook precies wanneer je zelf kan bijladen. Tussendoor zelf rust pakken is namelijk essentieel voor een veilige en goede reis. Aanrader: maak de reis er één om nooit te vergeten. Zowel in Nederland als in Europa zijn verschillende prachtige autoroutes te vinden. Bekijk eens of er een route bij jou in de buurt ligt om die op weg naar of tijdens de vakantie te ontdekken. De tien mooiste autoroutes van Europa zijn al voor je verzameld door de ANWB.