Volvo’s eerste klimaatneutrale fabriek staat in Zweden

De motorenfabriek van Volvo Cars in de Zweedse stad Skövde is Volvo’s eerste klimaatneutrale productiefaciliteit nu Volvo sinds dit jaar gebruikmaakt van duurzame warmte. Per 2025 moeten alle Volvo-productiefaciliteiten wereldwijd klimaatneutraal opereren.

17 januari 2018

Leestijd: 2 minuten

“Het verbeteren van de energie-efficiëntie heeft onze prioriteit. Vervolgens willen we dat de energie die wij gebruiken uit duurzame bronnen afkomstig is”, zegt Javier Varela, Senior Vice President van Manufacturing and Logistics bij Volvo Cars. “Wat we in Skövde bereikt hebben, levert een belangrijke bijdrage aan het minimaliseren van onze impact op het milieu. We zijn trots dat we in de auto-industrie vooroplopen wat betreft het klimaatneutraal maken van onze productiefaciliteiten.”

Een nieuwe overeenkomst tussen Volvo Cars en een lokale provider heeft erin geresulteerd dat alle warmte voor de fabriek in Skövde wordt opgewekt uit afvalverbranding, biomassa en gerecycleerde biobrandstoffen. Sinds 2008 maakt de productiefaciliteit – evenals alle andere Europese Volvo-fabrieken – al gebruik van duurzame elektriciteit.

40 procent minder CO2-uitstoot

Volvo zoekt continue naar innovatieve manieren om de visie voor 2025 te kunnen realiseren. Een voorbeeld is het efficiënte warmtenet van de fabriek in Gent, goed voor 40 procent minder CO2-uitstoot. De fabriek in Skövde is een van de weinige autofabrieken in Europa die nu volledig klimaatneutraal opereert.

Kom in contact met Nieuwenhuijse