Van de kleur naar een crew

Het was de laatste zondag van september toen we enkele Rebel Blue Crew leden op bezoek hadden bij onze vestiging in Apeldoorn. Aan het einde van de dag stond de teller op twintig Volvo’s. Een verzameling van prachtige Volvo’s door een groep van geweldige enthousiastelingen en liefhebbers. Wij waren benieuwd naar het verhaal achter de groep en spraken af met oprichter Roy en enkele leden voor wat foto’s en een interview.

27 oktober 2020

Leestijd: 5 minuten

Rebel Blue Crew

Het is twee jaar geleden dat oprichter Roy zijn Volvo V40 Rebel Blue koopt. Vanaf dat moment was het ook meteen duidelijk. De kleur Rebel Blue is er een die blijft. Roy vertelt: “Ik vind het een prachtige kleur, maar je ziet ze niet al te vaak rijden. Zoekend naar andere Volvo-rijders in de Rebel Blue kleur was dan ook niet gemakkelijk. Er bestond nog geen groep op bijvoorbeeld Facebook. Uiteindelijk vond ik Rudi en de kleur was niet het enige wat onze auto’s delen. Ons kenteken is nagenoeg hetzelfde, alleen begint die van mij met de 5 en die van hem met de 6. Des te leuker om een keer af te spreken en wat foto’s te maken.” Niet geheel gepland, maar het ontstaan van de Rebel Blue Crew vond hier zijn oorsprong. Samen met nog een derde Volvo van eigenaar Merwin was de eerste mini Rebel Blue meeting een feit.

“Ik was op zoek naar andere rijders met dezelfde passie, maar uiteindelijk waren er veel andere rijders die mij vonden. De foto’s die we deelden op Instagram deden het namelijk vrij goed en al snel sloten er meer mensen zich aan bij onze groep”, vervolgt Roy. Een eerste echte meeting kon dan ook niet veel langer uitblijven. “We zaten op zo’n 12 leden en we hebben toen een eerste echte meeting georganiseerd. Met een opkomst van 7 leden was dat echt heel erg leuk. Nu zitten we inmiddels op 60 Nederlands sprekende leden. Wereldwijd zitten we op zo’n 200 leden. Na elke meeting steeg de interesse en kregen we er nieuwe leden bij”, vertelt een enthousiaste Roy.

Ondanks alles kon er dit jaar toch nog een evenement plaatsvinden. “Gelukkig wel”, zegt Roy meteen. “Begin dit jaar hadden we een evenement gepland, maar die kon vanwege Corona natuurlijk niet doorgaan. Met de versoepelingen hebben we toen een ander evenement gepland. Maar dit werd wel zo ingericht dat we rekening hielden met de hele situatie. We zijn bij jullie begonnen en zijn zo door Nederland van locatie naar locatie gereden. Het leukste aan de groep is dat het allemaal echte liefhebbers zijn, blij zijn met wat ze rijden en er onderling heel veel respect is.”

Een groep met allerlei verschillende Volvo’s, maar we zagen ook een hele bijzondere voorbij komen Roy. Hoe zit dat precies? “Dat klopt zeker! Er rijdt een Volvo pick-up mee en is door Joep gekocht op 17-jarige leeftijd. Vervolgens is hij aan de slag gegaan en heeft de auto zelf zo gelast en in de Rebel Blue kleur laten spuiten. Het is wel een van de meest bijzondere auto’s in Nederland. Verder rijden er veel V40’s mee, maar we hebben ook wel wat internationale C30’s in de groep.”

Voor het goede doel

Heb je dan ook nog een internationaal event in de planning staan? “We hebben een keer geweldige reacties gehad op een tour door Friesland. Veel lachende mensen, veel bekijks en klappende mensen langs de route. Zoiets willen we nog wel een keer doen. Mike stuurde een route van 2700 kilometer dwars door Nederland. Niet internationaal, maar wel een mooi vooruitzicht. Vier dagen lang willen we dan een tour op touwen zetten, maar dan wel voor het goede doel. Hopelijk kunnen we dit idee snel uitwerken”, sluit Roy af.

En met dat laatste zijn wij het absoluut eens. Voor een volgende tour zien we leden van de Rebel Blue Crew graag weer bij een van onze vestigingen. Dan maken we natuurlijk weer wat gave foto’s en een verslag van de tour.

Rij je zelf een Rebel Blue? Dan kan je gratis lid worden van de Rebel Blue Crew. Je mag ons hiervoor een e-mail sturen of kijk op de Instagrampagina @rebelbluecrew