Nieuwenhuijse stelt voor: Niek

Vanaf de allereerste minuut maakt Niek Haanappel deel uit van Nieuwenhuijse. Geboren en getogen langs de IJssel in Doesburg, woont Niek sinds 1986 met zijn vrouw Wilma en zoon Frank in het naastgelegen dorpje Drempt. Inmiddels is Frank het huis uit en woont hij nu op zichzelf. Maar om Niek echt goed voor te stellen, moeten we terug naar 1983.

28 april 2021

Leestijd: 3 minuten

Een spannende tijd

Voor wie de geschiedenis van Nieuwenhuijse een beetje kent, weet dat Peter Nieuwenhuijse in 1988 Huisman overnam. “Een spannende tijd brak aan”, zegt Niek over het moment dat de overname bekend werd. “Ja, je schrikt dan toch wel even. Ik werkte er inmiddels vijf jaar en dan wordt de zaak verkocht, wat betekent dat voor ons? Voor mij? We kregen gelukkig al snel een antwoord, want iedereen behield zijn baan. Het enige dat er op dat moment echt veranderde was de naam.”

En na 33 jaar (38 inclusief Huisman) werk je nog steeds bij Nieuwenhuijse! “Absoluut! Maar sinds eind 2019 wel in een andere rol. Tot die tijd was ik verkoopleider, maar het ontbrak binnen het team aan een ‘Accountmanager Business Sales’. Iemand die zich dus vooral focust op de zakelijke markt. De start van mijn nieuwe functie had niet rommeliger gekund, want het was net in de periode van de corona-uitbraak. Gelukkig trekt de boel nu weer aan en ben ik veel op pad. Dat vind ik ook het leukste aan de functie, op pad zijn en veel gesprekken voeren. Ik kom namelijk bij allerlei bedrijven en ontmoet dan ook de mensen die erachter zitten. Dit doe ik nu voor de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen”, vertelt Niek enthousiast.

In het DNA

Dat verandert jouw rol als verkoper wel behoorlijk, want opeens komt de klant niet naar jou, maar ga jij naar de klant toe. “Dat klopt helemaal! Daarom ben ik in 2020 ook gestart met een cursus om de klant nog beter te kunnen helpen. Het is toch net even een andere tak van sport, maar Volvo en ik zijn onlosmakelijk verbonden. Het is bijna mijn DNA geworden, dus ik vind het prachtig om te doen.”

Waar word je nog meer net zo enthousiast van? Niek had de vraag al verwacht, want het antwoord was er al voordat de vraag volledig werd gesteld: “Met stip op nummer 1: reizen. Het moet wel allemaal maar net kunnen en mogen, maar als het kan dan reizen we zo veel mogelijk. We hebben al veel gezien van de wereld, dat willen we blijven doen. Niet pas wanneer we met pensioen zijn. Zo zijn we al vaak met de camper in Canada en Alaska geweest. De camper halen we dan op, laden hem vol en gaan dan de prachtige natuur in.”

En toen was daar corona. “Ja, vorig jaar konden we nog naar Noorwegen. Prachtig land, echt een aanrader. En dit jaar gaan we dat weer doen, maar nu met de camper. Voordeel is dat we dan ook op elk moment terug kunnen, mocht dat nodig zijn. Tijdens het reizen mag ik ook graag vissen en fotograferen. Ik heb prachtige beelden gemaakt tijdens onze vakanties in Afrika. Wij sliepen echt tussen de wilde beesten. We hebben ook een keer zelf een safari in Botswana gereden, dwars door de bush. 7000 kilometer in totaal, inclusief een zandpad van 250 km, waarvan onze reisorganisatie nog vroeg om te laten weten hoe die route was. Nou die was mega slecht!”, lacht Niek. “Maar je ziet er zo veel prachtige natuur, dat is echt heel mooi. Zodra het weer kan willen we dan ook weer meer gaan reizen.”