Nieuwenhuijse stelt voor: Johan

Zwolle is zijn stad, Volvo is zijn merk. Gekscherend wordt hij door zijn vrienden ook wel Mr. Volvo genoemd. Vandaag stellen we je graag voor aan: Johan van der Krieke. Het verhaal van Johan bij Nieuwenhuijse begint op 18 jarige leeftijd in Meppel, gevolgd door Zwolle, een kleine uitstap naar een ander merk om vervolgens de cirkel rond te maken en terug te komen naar het ouderlijk huis in Meppel.

31 mei 2021

Leestijd: 3 minuten

Volvo hart & blauw bloed

Bij de één wordt de liefde voor een merk er met de paplepel ingegoten en bij de ander ontstaat die liefde opeens en is het niet meer weg te denken. Of niet Johan? “Haha, ja dat klopt wel! Ik had vroeger nooit echt één merk waar ik helemaal gek van was. Mijn stage bij Volvo was dan ook meer toevallig dan dat het mijn doel was. Ik heb geleerd dat als je iets wilt, dan moet je het zelf doen. Met die gedachte ben ik op zoek gegaan naar een stage. In mijn trouwe Golf 1 GTI kwam ik eerst uit bij de Volkswagen dealer, maar daar was geen plek. Op de terugweg naar huis kwam reed ik op de Ceintuurbaan, waar toen nog de Volvo-dealer zat en ben ik ben daar even wezen kijken. In Zwolle waren ze niet op zoek naar een stagiair, maar als Meppel geen probleem was kon ik daar meteen even met iemand heen om kennis te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Wij in een groene Volvo V70 T5 die kant op, kennis gemaakt en ik had mijn stageplek. En dan duurt het niet lang voordat je blauw bloed en een écht Volvo-hart hebt”, zegt een stralende Johan.

En inmiddels werk je alweer een aardige tijd bij Nieuwenhuijse. “Absoluut. Ik ben in 2001 begonnen op de receptie en toen wilde ik eigenlijk nog naar IVA Driebergen, maar ze zeiden dat ik ook intern kon doorgroeien. In 2003 kreeg ik toen de vraag of ik als verkoper aan de slag wilde gaan, maar dat vond ik nog te vroeg. Toen ik de vraag in ’04 weer kreeg kon ik natuurlijk geen nee meer zeggen. Ik nam de sprong in het diepe en ik ben tegelijkertijd gestart met een training aan de IVA Driebergen. De eerste maand was misschien wel de meest leerzame, want ik was toen in m’n eentje. Pittig, maar tegelijkertijd ook heel leuk en gelukkig kon ik veel overleggen met Zwolle. In 2008 ben ik vervolgens in Zwolle aan de slag gegaan en in 2016 heb ik een kleine uitstap naar een ander merk gemaakt. Toen ik gevraagd werd om terug te komen besprak ik dat met wat vrienden en die zeiden stuk voor stuk: ‘Doen! Jij bent Volvo!’ En nu werk ik alweer bijna 2 jaar als vestigingsmanager in Meppel.”

Volvo’s op maat

“Het leukste vind ik dat ik nog steeds zoveel dezelfde mensen zie. Zowel binnen het team als klanten die ik nog ken van mijn stage. De korte lijnen, het hechte team, dat maakt voor mij echt het verschil. Misschien is het wat cliché, maar meedenken met de klant en iets extra’s bieden vind ik echt het gaafste om te doen. We kunnen een auto een heel ander uiterlijk geven door sierstrippen of de grille zwart te spuiten of te wrappen. Maar ook een ander stylingspakket van bijvoorbeeld Heico. Het zijn mogelijkheden die niet iedereen kent en als dat dan het verschil maakt voor de klant, dan ben ik echt blij.”