Nieuwenhuijse stelt voor: Derk

Zodra je de showroom van Meppel binnenkomt valt je blik meteen op een hele bijzondere Volvo. De prachtige rode kleur en geweldige lijnen zijn onmiskenbaar, het is de Volvo P1800. Een échte klassieker en favoriet onder de Volvo-rijders. Wat begon als showroomaankleding tijdens de kerstdagen is maanden later nog steeds een echte blikvanger. We stellen je vandaag graag voor aan de trotste eigenaar en collega: Derk van der Molen.

12 juli 2021

Leestijd: 5 minuten

Opgegroeid in IJsselmuiden woont Derk daar nu samen met zijn vrouw en drie kinderen. “We wonen nu sinds vier jaar aan de rand van IJsselmuiden en kijken uit op het mooie Kampen, aan de IJssel. We wonen aan de goede kant. En daarmee bedoel ik dan door het uitzicht hè!”, vertelt Derk lachend. “Mijn vrouw ken ik al sinds de kleuterschool en we zijn inmiddels bijna 23 jaar gelukkig getrouwd. Ik kreeg de liefde voor auto’s als kind er met de paplepel in en dat zie ik nu ook terug bij onze twee zoons. Daar zit het ook behoorlijk in de genen. Bij onze dochter wat minder. Die heeft voldoende aan één paardenkracht.”

Dat Derk alweer een kwart eeuw voor het merk Volvo werkt, bewijst die liefde voor auto’s wel. “Als klein jongetje van vier ging ik met mijn ouders op vakantie. Dat deden we in een Volvo Amazon, waarmee we door de bergen van Zwitserland reden. Dat wakkerde mijn liefde al wel aan, maar wat ook hielp was het eigen autobedrijf van mijn vader. Daar was ik vaak te vinden en op mijn 15e knapte ik samen met een vriend mijn eerste Dafje op.”

“In een Volvo Amazon door de bergen van Zwitserland”

Het resultaat mag duidelijk zijn. De liefde voor auto’s is nooit minder geworden. Dat mag met 25 jaar ervaring geen verrassing meer zijn. Hoe zien die jaren er in vogelvlucht uit? “Tijdens de middelbare technische school liep ik in ‘95 stage bij EZB in Zwolle. In ’96 ben ik in Meppel begonnen en tegen 2001 binnen Koops Furness bij meerdere filialen en merken gewerkt in diverse functies. Toch bleef Meppel roepen en in 2009 was het moment daar. Terug op het nest. Een mooie compacte vestiging met een fijne klantenkring. Ik werk er nu als Service Adviseur in de volle breedte binnen het bedrijf. En dat past goed bij me.”

“Andere laten meegenieten van de prachtige auto’s, dat is echt geweldig!”

Even een raadsel: wat is rood en staat in Meppel? “Makkelijk, dat is natuurlijk de P1800!” De passie voor klassiekers en youngtimers spat er af bij Derk. Niet zo gek dat het dan ook terug te zien is in zijn hobby en misschien wel in die van het hele gezin. Een meer dan enthousiaste Derk vertelt: “De hoeveelheid klassiekers van het merk Daf en Volvo nam qua aantallen wat serieuzere vormen aan. En om dan de hobby nog te verantwoorden ben ik ze gaan verhuren voor trouwerijen en andere bijzondere gelegenheden. Voor de liefhebbers bieden we ook toerroutes aan. Andere laten meegenieten van de prachtige auto’s is echt geweldig! Het was de geboorte van Klassiekrijden.”

De P1800 is natuurlijk ook een heel leuk gespreksonderwerp in de showroom. “Klopt! Dat is ook de reactie die we vanuit de klanten hier krijgen”, lacht Derk. “Bij Klassiekrijden zien we ook veel Nieuwenhuijse klanten terug, maar ook vele andere en hele leuke contacten. We hebben al veel stellen aan de keukentafel gehad om mee te denken over de invulling van hun dag. Soms betekende dit zelfs een andere trouwdatum, maar dan had het aanstaande bruidspaar wel hun droomauto.”

En doet het dan ook wel eens pijn om een auto te verhuren? “Nou, mijn favorieten zijn toch wel de rode en witte P1800. De rode verhuren we nu niet meer, maar ik vind het soms toch wel spannend dat de witte verhuurd wordt. Maar als je dan ziet hoe blij de mensen er mee zijn, dan is het me dat wel weer waard hoor.” Is de collectie inmiddels compleet of heb je nog een ultieme droomauto die ontbreekt? “Als het kon, dan had ik de P1800 Cyan Racing maar wat graag toegevoegd aan de collectie. Die is alleen onbetaalbaar, maar het belangrijkste is dat het ook leuk moet blijven. Door de vierdaagse werkweek en met hulp van mijn vrouw en twee zoons is de balans tussen Nieuwenhuijse, Klassiekrijden en het gezin gelukkig ook perfect”, sluit Derk resoluut af.