Nieuwenhuijse stelt voor: Christian

Begonnen in Deventer als zaterdaghulp/autopoetser, werkt hij nu in Raalte waar hij verantwoordelijk is voor alle onderdelen en is hij achter de receptie te vinden. Wie is Christian en hoe is hij bij ons begonnen?

11 april 2021

Leestijd: 3 minuten

Passie voor auto’s

Samen met zijn vrouw en dochter woont Christian in het mooie Wierden. Christian vertelt: “Ik ben op een prachtige datum begonnen bij Nieuwenhuijse Deventer, namelijk op 02-02-02! Lekker makkelijk te onthouden”, zegt Christian enthousiast. “Ik weet nog goed dat ik daar toen écht heel blij mee was. Auto’s zijn grootste passie en Volvo was toen al het merk voor mij. Niet veel later werkte ik in de zomer voornamelijk als autopoetser en verzorgde ik alle occasions. Maar toch kriebelde het om meer met auto’s te gaan doen en wilde ik monteur worden. Des te blijer was ik dat dit allemaal mogelijk was binnen het bedrijf en ik de vooropleiding kon volgen in onze eigen werkplaats. Dan begin je eerst met de banden en de remmen om vervolgens onderhoudsbeurten uit te voeren. In datzelfde jaar introduceerde Volvo de S40/V50. En die S40 die vond ik maar wat gaaf!”

Verder als monteur

“In 2007 begon ik met de opleiding tot 1e monteur, maar om die opleiding te volgen heb je wel een eigen werkplek nodig in het bedrijf. Dit was helaas niet het geval in Deventer, maar gelukkig wel in Raalte. Hier heb ik ook de APK-keurmeester behaald en werd ik ‘vakbekwaam persoon’ voor de V60 PHEV. Dit heb ik tot 2013 gedaan en toen ben ik begonnen in het magazijn en receptie.” Je hebt dus nogal wat verschillende functies gehad. Zit je nu helemaal op je plek? “Echt op mijn plek zit ik zodra ik instap in mijn S40 in de kleur Ice White, maar ik heb het zeker naar mijn zin hoor”, lacht Christian. Die S40 vond je toen al zo gaaf, dus nu heb je er maar één voor jezelf gekocht? “Precies dat. Ik was echt verliefd op het type auto en een van mijn hobby’s is sleutelen aan mijn eigen auto. Dat kan natuurlijk perfect met alle kennis die ik inmiddels van Volvo heb. Maar gelukkig mag ik ook graag op vakantie of heerlijk uit eten. Zodra dat weer kan ga ik zeker met mijn vrouw en kind weer veel op pad!”

Zoals altijd zijn we dit keer ook benieuwd naar welke droom je nog hebt. “Oh, dat is makkelijk. Een vakantie met het gezin naar het Verre Oosten. En dan zien we wanneer het weer kan wel hoe die vakantie eruit gaat zien”, zegt Christian vol overtuiging.