Volvo Nieuwenhuijse Noordkaap Challenge

Maak je Volvo winterklaar

Met temperaturen onder het vriespunt, gladheid en pekel zijn de winterse omstandigheden een stuk zwaarder voor jouw Volvo. Gelukkig voelt de Volvo met wat kleine aanpassingen en voorbereiding zich prima thuis in de winterse kou.

4 februari 2021

Leestijd: 5 minuten

1. Met de gratis wintercheck controleren we uw auto op 20 essentiĆ«le onderdelen. Vooral de accu heeft het in de koude temperaturen zwaar. Voorkom dat u alleen de auto gebruikt voor korte ritjes, want dan kan de dynamo van de auto niet voldoende bijladen. Andere punten die we controleren zijn de banden, remmen en de airco.

2. De meest voor de hand liggende tip is die van de winterbanden. De laatste jaren zijn vierseizoenenbanden in opkomst en deze bieden meer grip dan een zomerband. In flinke winterse omstandigheden blijft de winterband de beste keuze. In de video worden de zomer-, vierseizoenen- en winterbanden getest in winterse omstandigheden. Het resultaat spreekt voor zich.

3. Het belang van goed zicht sluiten we af met de werking van de airco en de juiste ruitensproeiervloeistof. De airco helpt beslagen ruiten te voorkomen. De airco controleren we gratis bij de wintercheck en dan vullen we je ruitenvloeistof meteen bij met een antivriesvariant. Zo behoud je ook in de winter goed zicht.

4. Met de Volvo On Call app maakt het niet uit of het sneeuwt of vriest, want je auto staat er altijd warmpjes bij. Ruiten krabben is verleden tijd, want met de app stelt u de klimaatregeling vanuit huis in en ben je meteen klaar om op pad te gaan.

5. De voorruit afdekken met een anti-ijsdeken zorgt ervoor dat je minder hoeft te krabben. Geen anti-ijsdeken? Met een flesje ruitondooier of met de ijskrabber krijg je de klus ook geklaard.

6. Een handrem kan via een kabel of op stroom werken. Gaat het echt flink vriezen, dan kunnen de kabels van de handrem vastvriezen. Heb je een elektronische handrem, dan zou de vorst geen problemen mogen opleveren.