De XC40 van Sander in een ander jasje

Wrappen van een Volvo wordt nog niet al te vaak gedaan. Waar we wel steeds vaker sierstrippen van de ramen of grille wrappen, wordt een gehele Volvo nog niet zo vaak in een ander jasje gestoken.

24 februari 2021

Leestijd: 5 minuten

Sander is een uitzondering en heeft zijn Volvo door ons laten wrappen en dat bevalt hem goed: “Ik ben begonnen met wrappen bij mijn eerste hybride, dat was een zwarte Mitsubishi Outlander. Veel van mijn collega’s reden toen een blauwe Volvo V60 hybride of een zwarte Mitsubishi. Ik wilde eigenlijk net even wat anders dan wat ik al dagelijks op kantoor zag. Ik heb mijn auto toen laten wrappen in geborsteld staal. Dat klinkt heftiger dan het is hoor”, lacht Sander.

Daar is het niet bij gebleven, want zijn volgende auto onderging een soortgelijke behandeling. Sander vertelt: “Na de Mitsubishi ging ik een witte Volvo XC40 rijden. Nu vind ik witte auto’s eigenlijk niet zo heel mooi en het wrappen beviel me de vorige keer zo goed, dat ik ben gaan kijken naar een nieuwe kleur. Uiteindelijk kwam ik bij Ocean Blue uit. Mooie kleur was dat en dat is uiteindelijk ook waarom ik het doe. Ik haal echt plezier uit de mooie uitstraling van de auto.”

Als een kameleon

Als kameleons ergens om bekend staan, dan is het wel hun vermogen om van kleur te veranderen. Dit geldt ook voor de XC40 van Sander. Hoe de kleur zich het beste laat omschrijven? Dat ligt maar net aan het moment van de dag. Schijnt de zon, is het bewolkt, dag of nacht? De kleur is een combinatie tussen paarse, koper en soms weer hele andere tinten.
Sander vertelt: “Ik gebruik de auto ook zakelijk, dus daar heb ik met de kleur wel rekening mee gehouden. Dezelfde kleur als mijn vorige auto wilde ik niet, want dan is het net alsof ik nog in dezelfde auto rij. De kleur die ik nu heb is echt heel speels, dat maakt het extra bijzonder. Een wat aparte kleur, die ik niet te blits of patserig vind, want dat moet ik niet hebben. Ik heb de spiegelkappen en de vin op het dak in een contrasterende kleur gedaan en een subtiele blauwe streep op de voor- en achterbumper. Dit maakt het voor mij écht af.”

Zo’n opvallende Volvo moet ook wel het nodige bekijks trekken, toch? “Ja, dat gebeurt wel eens! Op de snelweg heb je wel eens dat mensen je inhalen en naast je gaan rijden of dat je ze achterom ziet kijken. Met mijn vorige XC40 kreeg ik veel vragen bij het tankstation of het een originele Volvo-kleur was en positieve reacties. Dat heb ik met de elektrische variant natuurlijk niet meer. Toen ik deze XC40 net een dag had was ik in Rotterdam, nou kom ik daar niet uit de buurt, maar een collega had me dar stomtoevallig gespot. Zijn reactie zei genoeg: ‘kan er maar één zijn hè?!’, dat was natuurlijk wel erg toevallig en leuk! Wat dat betreft is het ook wel jammer dat ik nu thuiswerk, want de auto rijdt echt heerlijk, maar ik heb geen aanleiding om een stuk te rijden. Maar goed, dat komt wel weer natuurlijk. En wanneer de volgende Volvo er komt, laat ik die ook zeker weer wrappen. Ik doe het echt puur voor mezelf”, sluit Sander vastberaden af.