Het allernieuwste veiligheidsheidssysteem van Volvo

Het nieuwe platform Advanced Driver Assist System, afgekort ADAS, is een nieuw veiligheidssysteem in Volvo’s. Een modern en modulair systeem dat bestaat uit samenwerkende radars, camera’s en ultrasone sensoren. Met als doel om aanrijdingen te voorkomen of de impact ervan te verminderen. Het systeem zorgt ervoor dat de auto op tijd afremt en gepast ingrijpt. Hoge of lage snelheden maken hierbij niet uit.

Onze eerste volledige elektrische XC40 Recharge P8 heeft de primeur om dit systeem als eerste in de praktijk toe te passen en mede door dit systeem is het een van de veiligste auto’s op de weg.

13 oktober 2020

Leestijd: 3 minuten

ADAS grijpt in

Dankzij ADAS wordt u in uw XC40 Recharge P8 op verschillende manieren ondersteunt. Bij een gevaarlijke situatie geeft het systeem een geluidssignaal of een visuele waarschuwing. Is de situatie nog gevaarlijker en is een aanrijding onvermijdelijk? Dan zorgt het systeem ervoor dat de auto ingrijpt door automatisch te remmen om erger te voorkomen. Andere voertuigen, voetgangers, fietsers of grote dieren worden door het systeem herkend. ADAS kan optioneel uitgerust worden met bijkomende nieuwe functies. Functies die bijvoorbeeld ingrijpen bij hogere snelheden om ongevallen met kwetsbare deelnemers in het verkeer te vermijden of de impact te verminderen.

Technologische hoogstandjes

De XC40 Recharge P8 is uitgerust met allerlei technologische hoogstandjes. Voor- en achteraan zitten radars en ultrasone sensoren, in de voorruit zit een camera en het systeem wat alle technologie met elkaar integreert. Door deze integratie werken alle systemen samen om in te grijpen wanneer nodig. Het is de eerste keer dat dit systeem beschikbaar is op een Volvo. Een systeem dat vergelijkbaar is met het IntelliSafe-systeem dat op de huidige Volvo’s zit.

XC40-Pure-Electric

Kom in contact met Nieuwenhuijse