400.000 kilometer en nog nooit stilgestaan

In zijn jongere jaren reed Cor van alles; Renault, Toyota en nog een aantal andere merken, maar op een dag veranderde zijn voorkeur voor automerken ineens. Hij kreeg als leaseauto van zijn werk een Volvo V40. “Die auto reed enorm fijn, maar hij zat vooral lekker”.

5 juni 2023

Leestijd: 3 minuten

Cor had nog nooit zoveel comfort gekend in een auto. De V40 heeft hij van 2014 tot 2016 gereden en daarna moest hij zelf een auto kopen. Het kon niet anders dan zo’n lekker zittende Volvo worden. Hij koos voor de XC70 2 liter 5 cilinder diesel uitvoering. Geen nieuwe maar eentje uit 2012, die hij zelf kocht in 2016. 179.000 op de teller, maar hij wist hoe betrouwbaar een Volvo was, dus de kilometerstand was geen enkel probleem. En Cor vond het gewoon een mooie auto. “Lekker hoog die crosscountry uitvoering”. Nu staat de kilometerstand inmiddels op 403.000 kilometer. Als accountant heeft de auto veel kilometers gemaakt voor zijn werk, maar ook een hoop roadtrips met zijn vrouw naar Frankrijk en Italië.

“400.000 kilometer en nog nooit stilgestaan. En stilstaan is niet eens zo erg met zulke heerlijke stoelen”

Cor Jonkers

Vele campings gezien en die XC70 kan en heeft een hoop getrokken. Zelfs de total losse Audi A4 van zijn zoon, die hij helemaal moest ophalen in Engeland. Op de wagen en trekken dat ding helemaal weer terug naar Nederland. In al die jaren slechts 1x een noodloop. “En dan staat de auto officieel nog steeds niet stil he!”, zoals Cor dat zo trots verteld. “De auto heeft nooit stilgestaan”, zelfs in de noodloop trok de XC70 een 1200kg trekken met 80km per uur helemaal naar huis. Cor’s liefde voor zijn XC70 zit diep en dan vooral de oh zo lekker zittende stoelen. Die vinden hij en zijn vrouw zo lekker zitten, dat ze zelfs in hun Renault camper de stoel voorin hebben vervangen door Volvo stoelen! “Niks kan ertegenop!”

En nu? Nu gaat Cor de XC70 lekker op rijden de aankomende 5 jaar. Daarna denkt hij aan een tweedehands hybride. Wat kleiner en zuiniger voor zijn vrouw en hem, voor als hij met pensioen gaat. Welk model weet Cor nog niet, maar in ieder geval een Volvo, met van die lekker stoelen