Volvo Nieuwenhuijse Apeldoorn: (055) 206 11 00
Volvo Nieuwenhuijse Deventer: (0570) 63 03 49
Nieuwenhuijse Heerde: (0578) 69 17 24
Volvo Nieuwenhuijse Meppel: (0522) 23 74 37
Volvo Nieuwenhuijse Raalte: (0572) 35 85 58
Volvo Nieuwenhuijse Zutphen: (0575) 52 72 22
Volvo Nieuwenhuijse Zwolle: (038) 455 88 88
Sluiten
Volvo Nieuwenhuijse ZoekenVolvo Nieuwenhuijse Zoeken
Volvo Nieuwenhuijse RoutebeschrijvingVolvo Nieuwenhuijse Routebeschrijving
Volvo Nieuwenhuijse Zoeken

De vernieuwde Volvo XC90: ongeëvenaard veilig, comfortabel en tijdloos

Vernieuwde Volvo XC90 ongeëvenaard veilig, comfortabel en tijdloos

De grote trots van Volvo is vernieuwd. De XC90 modeljaar 2020 maakt zijn opwachting met een facelift en meer. Subtiele verfijning is hier het toverwoord; de leider en ambassadeur van het SUV-M segment in Nederland kan visueel rekenen op een nieuwe grille, voorbumper, velgen en dakrails. Maar dat is nog niet alles. Ook biedt de vernieuwde XC90 nieuwe exterieurkleuren, meer standaarduitrusting voor elke uitvoering, nieuwe bekleding en interieurinleg en is er op technisch vlak eveneens nieuws: de T8 Twin Engine met zijn nieuwe accupakket, de shift by wire transmissie, brake by wire technologie en de tot B5 omgedoopte dieselmotor met 48V/KERS-technologie. Voor modeljaar 2020 staan ook de nieuwe uitvoering Momentum Pro, nieuwe pakketten, nieuwe interieurkleuren, dito inleg en een gewijzigde optielijst startklaar. Ten gunste van interieurflexibiliteit is de XC90 T8 ook als 6-zitter te bestellen. Kortom: heel veel nieuws en veel goede ingrediënten om het ongekende succes van de XC90 voort te zetten.

In de auto-industrie is het gebruikelijk dat auto’s een facelift van het exterieur ondergaan. Volvo voorziet het onderscheiden en tijdloze design van de XC90 onder meer van nieuw ontworpen wielen, nieuwe carrosseriekleuren en een moderne grille, inclusief aanpassingen in het R-Design thema. Daarnaast focust Volvo met de vernieuwde XC90 ook op interieur, gebruiksmogelijkheden, veiligheid en techniek.

“Als je de XC90 uit 2014 met een exemplaar uit 2019 vergelijkt, dan zie je dat we het design van de carrosserie slechts op kleine punten aangepast hebben”, zegt Alexander Petrofski, manager van de 90-serie bij Volvo Cars. “Maar de vernieuwde XC90 is dankzij de onderhuidse verbeteringen de meest geavanceerde auto die we ooit verkocht hebben.”

Toonbeeld van veelzijdigheid en veiligheid

De vernieuwde XC90 is dankzij de diverse opties voor het aantal zitplaatsen het toonbeeld van veelzijdigheid. De zevenzits familieversie of de splinternieuwe zespersoons configuratie met twee stoelen per zitrij: er is altijd een XC90 die past bij de lifestyle en de wensen van de klant. Daarnaast is de SUV dankzij nieuwe wieldesigns, exterieurkleuren en materialen in het interieur verder te personaliseren dan ooit tevoren.

Dankzij de innovatieve veiligheidstechnologie en de stevige veiligheidsconstructie van de carrosserie is de XC90 een van de veiligste auto’s. Hij belichaamt het aanhoudende streven van Volvo om de veiligste auto’s ter wereld te produceren. De vernieuwde XC90 is uitgerust met verbeterde en nieuwe actieve veiligheidstechnologieën. City Safety met Autobrake is nog steeds het enige systeem op de markt dat voetgangers, fietsers en grote dieren herkent, zowel overdag als ‘s nachts. Connected Safety, dat onlangs debuteerde in de XC40, is nu ook voor de XC90 weggelegd. Daarmee kan de XC90 andere Volvo-rijders via de cloud waarschuwen voor mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties zoals een glad wegdek of een stilstaande auto langs de weg. Met de verbeterde Pilot Assist ondersteunt de auto zijn bestuurder nog beter tijdens het rijden. De Cross Traffic Alert-technologie is voortaan ook voorzien van een automatische remfunctie.

Het Sensus-infotainmentsysteem met 9 inch touchscreen kreeg de afgelopen jaren diverse updates, die allemaal terug te vinden zijn in de vernieuwde XC90. Behalve met Apple CarPlay is de nieuwe XC90 ook uitgerust met Android Auto. Ook de streamingdienst Spotify is in de XC90 geïntegreerd.

Onderhuids is de XC90 T8 Twin Engine sterk opgewaardeerd met een nieuw accupakket waarmee over grotere afstand volledig elektrisch gereden kan worden. Volvo biedt daarnaast in de vernieuwde XC90 voor het eerst het geavanceerde, kinetische remsysteem aan, dat gekoppeld is aan de brandstofmotor. De nieuwe, geëlektrificeerde dieselmotor B5 met 48V boordnet en KERS-technologie krijgt als eerste de aanduiding ‘B’. Deze aandrijflijn kan net als de T8 Twin Engine rekenen op shift-by-wire en brake-by-wire technologie. De verbeterde stop/start-techniek van diverse motoren werkt tenslotte voortaan radargestuurd en anticipeert daarmee op de wegsituatie.

De prijzen van de vernieuwde XC90 variëren van € 82.995 tot € 88.995. De instapprijs geldt voor een XC90 T8 Twin Engine. De hybride aandrijflijn daarvan levert een vermogen van 390 pk over alle vier de wielen. De T8 heeft dankzij het vergrote accupakket een volledig elektrische actieradius van maximaal 47 kilometer. De Momentum Pro wordt als instapper naar voren geschoven. De Inscription en R-Design kennen met deze motor beide een vanafprijs van € 87.995.

Nieuw is de B-aanduiding in de motorenlijst van de XC90. Aan de bekende dieselversies koppelt Volvo een regeneratief remsysteem dat tijdens het remmen de energie opslaat in een kleine accu. Het gecombineerde vermogen van de mild- hybrid B5 AWD-dieselversie komt neer op 249 pk. Volvo claimt met deze nieuwe techniek een brandstofbesparing van 15 procent. In een Momentum Pro-jasje kost de Volvo met deze aandrijflijn € 83.995. De Inscription en R-Design verlaten de showroom na een investering van € 88.995. Voor precies deze prijzen biedt Volvo ook de enige niet-geëlektrificeerde XC90 aan. De XC90 T5 AWD Momentrum Pro kost namelijk € 83.995 en voor de Inscription en R-Design vraagt Volvo € 5.000 meer.