Volvo XC90

“Zoals bij elk luxeartikel – een mooi gemaakt horloge, een maatpak – is de schoonheid weliswaar onmiskenbaar, maar blijkt de echte waarde ervan pas wanneer je de deskundigheid, het vakmanschap en de passie erachter ontdekt.”

Volvo XC90; Opvallende verschijning, zonder meer indrukwekkend.

Je weet dat een ontwerp echt groots is wanneer datgene wat op het eerste gezicht simpel lijkt, vernuftig en inspirerend blijkt te zijn zodra je de achterliggende gedachten en verborgen details ontdekt. En zoals bij elk luxeartikel, of het nu om een mooi horloge of een maatpak gaat, is de schoonheid weliswaar onmiskenbaar, maar blijkt de echte waarde ervan pas wanneer je ziet welke deskundigheid, vakkennis en passie erachter schuilgaan.

De Volvo XC90 beschikt over deze eigenschappen. Zoals het een fullsize SUV betaamt, straalt hij kracht uit, vooral dankzij de verticale grille en de brede schouders die beide klassieke Volvo-stijlelementen vormen. Zoals exterieurontwerper Anders Gunnarsson het verwoordt: “De auto heeft een bepaald karakter dat zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen uitstraalt. Als je een trots en ontspannen gevoel hebt over je plaats in de wereld, straal je zelfverzekerdheid uit, net als de Volvo XC90.”

De Volvo XC90 vanaf € 72.995       Lease vanaf € 989 p/m  

       

Innovatieve technologieën 

De Volvo V90 is uitgerust met innovatieve technologie die slechts één doel heeft: uw leven gemakkelijker maken, en één principe: ze moet gemakkelijk te gebruiken zijn. Dankzij het grote touchscreen konden we het aantal knoppen tot een minimum beperken, en het portretformaat maakt lezen en door kaarten scrollen veel gemakkelijker. Run-off road Mitigation is een wereldprimeur die bijstuurt wanneer de wagen per ongeluk van de weg dreigt te raken. Dat is onze mensgerichte benadering van technologie – ten dienste van de bestuurder en de inzittenden.

De Volvo XC90 standaard voorzien van Pilot Assist

Semi-autonoom rijden: De Volvo V90 Cross Country wordt standaard geleverd met IntelliSafe Assist. Waarbij Adaptieve Cruise Control, Distance Alert en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist zijn inbegrepen. Hiermee bestuurt de auto zichzelf en volgt hij keurig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur, zonder dat hij een andere auto hoeft te volgen. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst.

Bowers & Wilkins geluidssyteem

Voor velen zijn goede muziek en een natuurlijk geluid een belangrijk onderdeel van de rijervaring. Het speciaal door Bowers & Wilkins ontworpen audiosysteem bestaat uit een pakket krachtige luidsprekers, die stuk voor stuk uitblinken in een zeer natuurgetrouwe en gedetailleerde geluidsweergave.

Geluidsprestaties van formaat; Het Bowers & Wilkins-systeem bevat toonaangevende akoestische technologie – het resultaat van bijna vijftig jaar ontwikkeling in luidsprekerdesign. De hoogwaardige klasse D-versterker en de luidsprekers gaan naadloos op in de architectuur van het interieur en zijn met het oog op optimale akoestiek gepositioneerd.

Het indrukwekkende geluidssysteem van Bowers & Wilkins wordt optioneel geleverd op de nieuwe Volvo 90-serie.

Iedereen reist eersteklas in de Volvo XC90

Toen we de Volvo XC90 ontwierpen, hebben we ervoor gezorgd dat u eersteklas reist, waar u ook zit. De speciaal gevormde stoelen zorgen qua uiterlijk, comfort en stijl voor een luxe die past bij de 21ste eeuw en bieden tegelijkertijd meer beenruimte. En u kunt ervan op aan dat ze volgens de nieuwste ergonomische inzichten zijn ontworpen. Als u voor de optionele verwarming, massage en ventilatie, elektrisch verstelbare lendensteun, verlengbare zitkussens en zijwangen kiest, neemt het hoge comfort van de stoelen nog verder toe, zodat u eigenlijk niet meer wilt uitstappen. De drie individuele stoelen op de tweede zitrij zijn ontworpen met het oog op maximaal comfort. Deze drie stoelen zijn individueel verschuif- en verstelbaar.

Dankzij de klimaatregeling met vier zones kunnen de passagiers op de buitenste stoelen van de tweede zitrij de temperatuur en ventilatorsnelheid naar wens instellen. Dat geldt natuurlijk ook voor de bestuurder en de voorpassagier. En elke zitrij heeft toegang tot een elektrische aansluiting, zodat de batterij van uw telefoon of tablet nooit leeg hoeft te lopen.

Voor een beter zicht zijn de achterste zitrijen hoger geplaatst dan de voorstoelen, net als in een theater. Zoals u van Volvo verwacht, hebben we ook aan jongere passagiers gedacht: kinderen die uit hun kinderzitje zijn gegroeid, kunnen de geïntegreerde zittingverhoger op de tweede zitrij gebruiken. Voor optimale veelzijdigheid kan elke stoel op de tweede en derde zitrij worden platgelegd om een vlakke laadvoer te creëren. In totaal zijn daarmee 32 stoelconfiguraties mogelijk.

  

XC90 T8 Twin Engine

Zweedse luxe, een vermogen van 299 kW (407 pk) en een koppel van 640 Nm? De Volvo XC90 T8 Twin Engine maakt dit werkelijkheid. Met standaard een achttrapsautomaat en All Wheel Drive is de XC90 T8 Twin Engine een auto die de snelheid en zuinigheid combineert met een sublieme wegligging en heel veel rijplezier.

De nieuwe Volvo-motoren zijn krachtiger dan ooit en hebben een extreem lage uitstoot. De innovatieve technologie van de T8 Twin Engine (plug-in hybrid) leidt tot een gemiddeld CO2-uitstoot van 49 g/km. Maar daar laten we het niet bij. De Volvo XC90, met standaard 7 zitplaatsen, is de veiligste Volvo ooit gebouwd.

De Volvo XC90 T8 Twin Engine vanaf € 81.825

 

Meer informatie

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder