Volvo Nieuwenhuijse Apeldoorn: (055) 206 11 00
Volvo Nieuwenhuijse Deventer: (0570) 63 03 49
Nieuwenhuijse Heerde: (0578) 69 17 24
Volvo Nieuwenhuijse Meppel: (0522) 23 74 37
Volvo Nieuwenhuijse Raalte: (0572) 35 85 58
Volvo Nieuwenhuijse Zutphen: (0575) 52 72 22
Volvo Nieuwenhuijse Zwolle: (038) 455 88 88
Sluiten
Volvo Nieuwenhuijse ZoekenVolvo Nieuwenhuijse Zoeken
Volvo Nieuwenhuijse RoutebeschrijvingVolvo Nieuwenhuijse Routebeschrijving
Volvo Nieuwenhuijse Zoeken

Levenslange garantie op onderdelen

Nooit twee keer betalen voor dezelfde reparatie

De beste zorg voor uw Volvo met levenslange garantie op onderdelen. Het is een nieuwe en unieke garantie die Volvo introduceert. De levenslange garantie geldt op originele Volvo-onderdelen die zowel bij ons gekocht als gemonteerd worden, zonder kilometerbeperking. Hierdoor kunnen wij u een nog betere service aanbieden als Volvo-dealer. Levenslange onderdelengarantie is van toepassing vanaf 1 juli 2020 op alle reparaties die zijn uitgevoerd vanaf 1 juni 2020.

 

Levenslange garantie

Natuurlijk hopen we dat het niet nodig is, maar het kan gebeuren dat er een onderdeel vervangen moet worden. Zolang de Volvo in uw bezit is, hoeft u nooit een tweede keer voor dezelfde reparatie te betalen. Onderdelen zoals de versnellingsbak, motor, airco en sloten zijn volledig gedekt. Onderdelen die volgens de fabrieksinstructies periodiek vervangen moeten worden, vallen niet onder de garantie. Dit zijn onderdelen zoals remblokken, wisserbladen, filters en riemen. Neem voor meer informatie contact op met uw vestiging.

 

Een van de acht zekerheden

De levenslange garantie op onderdelen is een van de acht zekerheden die wij u bieden bij een jaarbeurt. De jaarbeurt voorziet uw Volvo van de beste Volvo-kwaliteit, voor de scherpste prijs. En met de beste voorwaarden. We nemen hieronder graag enkele veelgestelde vragen met u door. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen u graag verder.

 

 

Veelgestelde vragen

 

Vanaf wanneer geldt de levenslange garantie?

Levenslange onderdelengarantie is van toepassing vanaf 1 juli 2020 op alle reparaties die zijn uitgevoerd vanaf 1 juni 2020.

Welke onderdelen vallen onder de levenslange garantie?

Onderdelen zoals de versnellingsbak, motor, airco, stuurinrichting, portiersloten en dergelijke zijn volledig gedekt. Slijtageonderdelen zoals remblokken en wisserbladen vallen, evenals voorgeschreven vervangingen van onderdelen, zoals filters, riemen en bougies. Onze collega’s kunnen u hierover meer vertellen.

Kan ik voor de levenslange garantie bij elke werkplaats terecht?

Levenslange garantie op onderdelen krijgt u alleen op originele Volvo-onderdelen die gekocht en gemonteerd zijn door een Volvo-dealer. Hierdoor kunt u bij ons in elke werkplaats terecht.

Vallen onderdelen in een nieuwe auto hier ook onder?

Onderdelen in een nieuwe auto vallen onder de 24 maanden fabrieksgarantie. De onderdelengarantie is uitsluitend op de door de eigenaar betaalde onderdelen.

Ik heb geen rekening meer van de reparatie. Kan ik toch gebruik maken van de levenslange onderdelengarantie?

Zonder oorspronkelijke rekening of vergelijkbaar document via bijvoorbeeld de dealer, is de levenslange onderdelengarantie niet van toepassing.

Ik verkoop de auto binnen het gezin of familie. Blijft de garantie dan behouden?

Zodra de Volvo van eigenaar wisselt, eindigt de levenslange onderdelengarantie. Ook wanneer de Volvo binnen het eigen gezin of familie verkocht wordt, vervalt de garantie.

Zit er ook levenslange garantie op onderdelen als ik die bij jullie koop en zelf of in een andere werkplaats monteer?

De levenslange garantie is uitsluitend van toepassing op onderdelen die zowel verkocht als gemonteerd zijn door ons of een andere Volvo-dealer.

Geldt de levenslange garantie ook op Volvo ruildelen?

Ja, uiteraard geldt de levenslange garantie ook op Volvo ruildelen die door ons verkocht en gemonteerd zijn.

Wat gebeurt er met onderdelen, die als gevolg van het defect van een onderdeel dat onder de garantie valt, ook defect raken?

Deze onderdelen worden dan ook gratis vervangen. De benodigde arbeid voor deze werkzaamheden is ook gratis.

Zit er levenslange garantie op schokdempers?

Doordat dit slijtageonderdelen zijn, zit er geen levenslange garantie op.

In mijn Volvo rijden meerdere personen, is dit van invloed op de garantie?

Nee, het is voor de levenslange garantie alleen van belang dat er één eigenaar is tussen het moment van de oorspronkelijke vervanging bij uw Volvo-dealer en het moment van de noodzakelijke vervanging van het onderdeel.

Het vervangen onderdeel viel binnen de fabrieksgarantie of in een andere garantievorm. Is de levenslange onderdelengarantie dan van toepassing?

De levenslange garantie is uitsluitend van toepassing op onderdelen die door uzelf zijn betaald en waarvan u een factuur heeft.

Ik heb gedeeltelijk voor de eerste reparatie betaald. Valt dit onderdeel dan wel onder de levenslange garantie?

Onderdelen waarvoor u deels betaald heeft en voldoen aan alle voorwaarden, vallen onder de levenslange garantie.

Vallen de benodigde montagekosten voor het onderdeel ook binnen de garantie?

Ja, de garantie dekt zowel de vervanging van het onderdeel als de daarvoor benodigde arbeidskosten.