Volvogek, ik kan niet anders! Een ontzettend leuk verhaal van onze zeer gewaardeerde relatie Bert-Jan

Regelmatig vragen mensen me waarom ik zo gek op Volvo ben. Ik loop nogal met m’n voorliefde te koop en dan ligt die vraag voor de hand. Het antwoord is lastig te geven. Waarom zijn de chromen raamlijsten van de 760 de ultieme uiting van ingetogen luxe? Waarom zijn de achterlichten van de V60 het kunstzinnigst? Geen idee!

7 november 2023

Leestijd: 3 minuten

Volvo kwam in de vroege jeugd in mijn leven. De achterbank van een oranje 245L was de vaste plek. De liefde werd in het midden van de jaren 80 aangewakkerd, door de aanschaf van een geweldige zilvergrijze 240 GL Grand Luxe. Naast de echte Volvo in de garage achter huis, begon ik rond het begin van de jaren 80 ook met het verzamelen van Volvo modelauto’s. De eerste echte Volvo die ik samen met mijn broers kocht was een 244 GLD6.

Er volgden meer Volvo’s en Nieuwenhuijse werd de vaste dealer. In 2018 kwam de nieuwe V60, de mooiste Volvo tot dan? Op 3 november 2018 kregen we tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Volvo Nieuwenhuijse in Apeldoorn de sleutels van een T5 Inscription uitgereikt!

“Waarom zijn de achterlichten van de V60 het kunstzinnigst? Geen idee!”

Bert-Jan Nijhuis

Vroeger waren er slechts weinig Volvo miniaturen. Natuurlijk van Tekno en Corgi en de grote plastic Stahlbergs, maar dat was het. De laatste jaren is het aanbod gelukkig sterk gegroeid. Het zal niemand verbazen dat de Volvo 240 een extra mooi plekje heeft gekregen, maar ook de nieuwste EX30 heeft een prominente plaats!

In 2013 begon ik de facebookpagina Volvomodelcars en verzamelaars uit de hele wereld sloten zich aan. Nu 10 jaar later staat de teller op ruim 22.500 Volvo-gekken! Die hoeveelheid mensen met dezelfde hobby blijft niet onopgemerkt bij modelauto fabrikanten en ook niet bij Volvo zelf. Het resulteerde in mooie contacten binnen de Volvo wereld. Bovendien toonden autotijdschriften belangstelling voor de hobby. Sinds de oprichting schrijf ik over Volvootjes in Volvodrive Magazine, maar ook Autoweek en verschillende Scandinavische autotijdschriften schreven over mijn hobby.

Volvo bestaat in 2027 100 jaar en ik verheug me al op de evenementen die er dan zullen worden georganiseerd.