Fiets leasen

Met Specialized Fietslease fiets je zo weg op de allernieuwste elektrische fietsen, stadsfietsen en gravelbikes van het merk Specialized. Specialized Fietslease biedt dezelfde onbezorgdheid die je misschien al gewend bent van het leasen van een auto. Voor een vast maandbedrag krijg je er de allernieuwste en innovatiefste fiets voor terug.

Lease vanaf € 118 p.m.*

Vanaf € 3.300

Zakelijk leasen: zo werkt het

Is het voor het woon-werkverkeer en fiets je verder vooral in de stad of ga je er ook de bossen mee in? Afhankelijk van jouw wensen heeft Specialized een fiets die hierop naadloos aansluit. Alle Specialized fietsen zijn zakelijk te leasen als jouw werkgever een leaseregeling aanbiedt.

Leaseprijs van de fiets

De leaseprijs is het bruto leasebedrag voor de fiets en is niet het bedrag dat je maandelijks betaalt. Je betaalt alleen de netto kosten. Een leaseperiode van 36 maanden betekent een bruto leasebedrag van € 3.000 / 36 = € 83.33. De maandelijkse verzekerings- en servicekosten worden samen met het bruto leasebedrag van je brutoloon gehaald.

Nieuw brutoloon

Het brutoloon min het bruto leasebedrag en de verzekerings- en servicekosten zijn gedurende de leaseperiode je nieuwe brutoloon waarover je belasting verschuldigd bent. Hierdoor draag je minder belasting af waardoor je een fiscaal voordeel geniet. De bijtelling wordt hier tot slot weer van afgetrokken. Je hebt immers al belasting over de bijtelling betaald inclusief verzekerings- en servicekosten. Het oude nettoloon – het nieuwe nettoloon zijn de maandelijkse kosten die je betaalt voor het leasen van de fiets.

Bijtelling

Net zoals bij een auto betaal je over de fiets bijtelling. Dit is 7% van de adviesprijs en zijn over het algemeen voor eigen rekening. De 7% wordt bij het maandelijks brutoloon opgeteld. Over dat bedrag betaal je belasting. De bijtelling wordt uiteindelijk weer van je loon afgehaald.

Netto bijtelling

Kijken we naar de netto bijtelling in de praktijk dan komt die neer op enkele euro’s in de maand. We nemen als voorbeeld een Specialized fiets van € 3.000 * 7% / 12 maanden = € 17.50 * 37.1% (belastingschaal) = € 6.49 netto bijtelling per maand.

De keuze is gemaakt

Je bent er helemaal uit, kom maar op met die nieuwe fiets. Wij verzorgen het leasecontract, de administratieve afwikkeling en bestellen natuurlijk de fiets voor je. We houden je op de hoogte van de levertijd, maken een leverafspraak en zorgen voor de juiste afstelling van de fiets, want dat is bepalend voor het fietscomfort en of jij écht geniet van elke rit. Het onderhoud nemen we natuurlijk ook voor je uit handen.

Specialized Fietslease

Specialized Fietslease bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Afschrijving en rente
  • Onderhoud: met keuze uit twee pakketten: Regular en Premium
  • Verzekering: WA en Casco. Bij niet verhaalbare schades betaal je € 35,- eigen risico. Fiets gestolen? Dan betaal je geen eigen risico.
  • Hulpverlening: onderweg pech? Jijzelf, een eventueel opzittende en je fiets worden naar de startplaats van de fietstocht gebracht.
  • Fiets overnemen na de leaseperiode? Je hebt het eerste recht op koop bij het aflopen van het leasecontract. Voor de prijs die van te voren bekend is, kan je de fiets overnemen. Belangrijk: vóór het aangaan van het leasecontract dient aangegeven te zijn of je hier wel of geen gebruik van wilt maken.
  • Administratie: de kosten en fietsleasecontracten ontvangt de werkgever op één factuur. Wel zo makkelijk!

Vraag meer informatie aan