Volvo Nieuwenhuijse
Volvo Nieuwenhuijse Apeldoorn: (055) 206 11 00
Volvo Nieuwenhuijse Deventer: (0570) 63 03 49
Nieuwenhuijse Heerde: (0578) 69 17 24
Volvo Nieuwenhuijse Meppel: (0522) 23 74 37
Volvo Nieuwenhuijse Raalte: (0572) 35 85 58
Volvo Nieuwenhuijse Zutphen: (0575) 52 72 22
Volvo Nieuwenhuijse Zwolle: (038) 455 88 88
Sluiten
Volvo Nieuwenhuijse ZoekenVolvo Nieuwenhuijse Zoeken
Volvo Nieuwenhuijse RoutebeschrijvingVolvo Nieuwenhuijse Routebeschrijving
Volvo Nieuwenhuijse Zoeken
Search

Erkend Duurzaam

 

Volvo Nieuwenhuijse officiëel Erkend Duurzaam

Volvo Nieuwenhuijse officiëel Erkend Duurzaam

Volvo Nieuwenhuijse is sinds 17 mei 2016 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het dealerbedrijf met vestigingen in Apeldoorn, Deventer, Heerde, Meppel, Raalte, Zutphen en Zwolle behaalde een bijzonder hoge score van 91% . Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Nieuwenhuijse in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

 

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf?

Op die vraag heeft Nieuwenhuijse een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.” Ook als werkgever heeft Nieuwenhuijse zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Nieuwenhuijse zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse regionale (sport) evenementen.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Nieuwenhuijse staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Volvo. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is twee jaar lang geldig.

 

Duurzaamheid en mileu

Als Volvo Nieuwenhuijse, vinden we duurzaamheid en het milieu belangrijke onderwerpen. Een premiummerk zijn houdt in dat we een verantwoordelijkheid hebben voor het milieu. Al in 1927 maakten we het milieu tot een kernwaarde en daaraan zijn we altijd trouw gebleven.

 

Volvo en het milieu

We verhogen de energiezuinigheid en dringen koolmonoxide-emissies terug. Door het hergebruik van materialen wordt het energieverbruik bij de productie geminimaliseerd en we streven naar een maximale recycling als de auto aan het einde van zijn levenscyclus komt. Daarvoor moeten we innovatief te werk gaan en het verlangen naar luxe bij de klant koppelen aan zorg voor de planeet. Dat is onze uitdaging en als we daar toe in staat zijn, kunnen we met oplossingen komen waar iedereen van profiteert.

 

Volvo en duurzaamheid:

De betrokkenheid van Volvo gaat verder dan de emissie van uitlaatgassen. Het uit zich ook in schone fabrieken en een goed werkklimaat voor Volvo-medewerkers over de wereld. Ook is de Volvo-dealerorganisatie eind 2009 als eerste binnen de automotive sector officieel Erkend Duurzaam gecertificeerd. Het certificaat Erkend Duurzaam werd uitgereikt door BOVAG en levert het bewijs dat de Nederlandse Volvo dealerorganisatie in alle facetten van haar bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. We dagen onszelf uit, we blijven innoveren en gaan verder dan wat de wet voorschrijft als minimumvereisten.