Elektrisch rijden: welkom in de toekomst

De gehele modelrange van Volvo is al voorzien van Twin Engine (Plug-in hybride)motoren en levert daarmee het meest complete Twin Engine aanbod in de markt. Bij elektrisch rijden komt niet alleen een nieuwe rijervaring, maar ook allerlei nieuwe benamingen. We leggen de meest voorkomende vormen van elektrisch rijden graag even uit!

Op weg naar een klimaatneutrale toekomst

Het is de ambitie van Volvo dat tegen 2025 ongeveer 50% van de verkochte auto’s elektrisch zal zijn en de andere 50% hybrides. Met Volvo Recharge wordt er in vijf jaar tijd, vijf volledig elektrische modellen geïntroduceerd. Naast volledig elektrisch (BEV) zijn er ook Mild (MHEV) en Twin Engine (Plug-in hybride /PHEV): 

Mild hybride

De eerste stap naar een elektrische toekomst is de combinatie van een brandstofmotor met elektrische ondersteuning. De Mild hybride kent een efficiënt aandrijfsysteem waarbij elektriciteit de verbrandingsmotor ondersteunt. De elektrische ondersteuning zorgt voor een soepelere accelaratie en maakt de rijervaring nog comfortabeler. Ook vermindert het verbruik en de CO₂ uitstoot.

Plug-in hybride

Het is de combinatie van een brandstofmotor met elektromotor. Woon- werkverkeer is meestal volledig elektrisch af te leggen en voor de lange afstanden wordt de zuinige brandstofmotor gebruikt. Door middel van ‘One Pedal Drive’ laadt de elektromotor zichzelf op bij het loslaten van het gaspedaal. Dit maakt de Volvo nog efficiënter.

Volledig elektrisch

De Recharge lijn maakt een stille, krachtige, verfijnde en volledig elektrische rijervaring mogelijk. Het is de start van een nieuwe rijbeleving zonder uitstoot. Je levert niks in op gebruiksgemak en geniet van een snelle bijna stille rijervaring.

Nieuwenhuijse laadoplossingen

Een geavanceerde Volvo verdient een slim oplaadsysteem met een net zo’n geavanceerde technologie.

Lees meer

Elektrisch rijden magazine

Download gratis het magazine over elektrisch rijden en kom alles te weten over elektrisch rijden.

Download

Onze 10 tips voor de beste actieradius

De actieradius van een volledig elektrische auto afhankelijk van meerdere factoren. Dit kunnen factoren zijn zoals het weer en de situatie op de weg. Factoren waar je simpelweg niet direct invloed op hebt, maar waar je gelukkig wel rekening mee kunt houden. Zo kun je het weer niet veranderen, maar je kunt je auto in de winter wel voorverwarmen of juist in de zomer van te voren koelen.

Masterclass elektrificatie

Het is je ongetwijfeld opgevallen dat alles in en rondom de auto innoveert. Van intelligente veiligheidssystemen tot aan elektrisch rijden. Met name elektrificatie speelt vandaag de dag een steeds grotere rol bij zowel de ontwikkeling als de keuze van uw auto.

Voor ons redenen genoeg om een online Masterclass Elektrificatie te organiseren.

Ontdek onze elektrische modellen